Από τη μία άκρη του Δήμου Ωραιοκάστρου έως την άλλη αφουγκράζομαι τους δημότες και όλοι έχουν την ίδια άποψη. 

Ο Δήμος μας είναι σε τέλμα. Μακριά από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Η περιουσία του ανεκμετάλλευτη, οι υποδομές του παρατημένες και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ανύπαρκτη.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η επόμενη ημέρα για τον Δήμο Ωραιοκάστρου θα είναι δύσκολη, αλλά η παράταξη μας έχει συγκροτημένο σχέδιο και διάθεση να εργαστεί από την πρώτη ημέρα της εκλογής της και όχι 5-6 μήνες πριν τις εκλογές.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως το Ωραιόκαστρο έχει το απαραίτητο δυναμικό, αλλά και εκείνη τη γεωγραφία και μορφολογία, προκειμένου να αποτελέσει έναν Δήμο-πρότυπο σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος ενώ είναι ενταγμένος σε ένα μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα, εντούτοις διατηρεί και μοναδική πανίδα και χλωρίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλη πρόκληση είναι η ανάδειξη του ως ενός βιώσιμου τουριστικού προορισμού με εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη όλο το χρόνο και με ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων και events, που αξιοποιούν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Προς επίρρωση όλων των παραπάνω θα προωθήσουμε συγκεκριμένα έργα, όπως η ανάπτυξη και λειτουργία ενός Βιωματικού Πάρκου με άξονα την Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού-φόρουμ για την ήπια αξιοποίηση των δασών και τον αγροτουρισμό.

Πολύ σημαντική είναι και η συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ωραιοκάστρου, που θα επιδιώξουμε να τον έχουμε δίπλα μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες τόνωσης της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων. Ειδικά σε περιόδους εορταστικές είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμος μας να μην διοργανώνει τις καλύτερες εκδηλώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσελκύουμε επισκέπτες.

Μεγάλες προοπτικές έχει και η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα του Δήμου Ωραιοκάστρου και σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα συμβουλευτικό γραφείο, το οποίο θα ενημερώνει σφαιρικά τους αγρότες για όλες τις δυνατότητες επενδύσεων, που υπάρχουν διαθέσιμες.

Στόχος της παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» είναι ένας Δήμος Ωραιοκάστρου που πατάει γερά στα πόδια του, με ισχυρές αποκεντρωμένες κοινότητες, αξιοποιώντας την περιουσία του, βιώσιμος και με εξωστρέφεια.